top of page

sáb, 18 feb

|

Bassa de la Reineta (Olla del Rei)

Plantada i recuperació de flora autòctona a l'Olla del Rei

Plantem cesquera a la zona on l'ICFO va començar les obres de l'edifici

Ja no hi ha més places per aquesta activitat
Veure altres activitats
Plantada i recuperació de flora autòctona a l'Olla del Rei
Plantada i recuperació de flora autòctona a l'Olla del Rei

Horari i ubicació

18 feb 2023, 10:00

Bassa de la Reineta (Olla del Rei), Passeig del Pitort, 196, 08860 Castelldefels, Barcelona, España

Sobre l'activitat

El proper 18 de febrer us convidem a una activitat de plantació i recuperació de flora autòctona a la zona humida de l'Olla del Rei. L'espècie estrella serà la cesquera (Saccharum ravennae), una planta coneguda per poca gent però característica d'alguns dels hàbitats més amenaçats del delta del Llobregat.  

La cesquera és una poàcia nativa del sud d'Europa i de certes regions asiàtiques. És una herba que pot superar els 2 metres d'alçada, requerint sòls humits a espais de rereduna litoral per poder desenvolupar-se. A Catalunya trobem tres poblacions principals: delta de l'Ebre, delta del Llobregat i Aiguamolls de l'Empordà. Antigament ben distribuida pels aiguamolls litorals. La urbanització massiva de la costa, la desaparició d'herbivors autòctons, la proliferació de plantes invasores com la Cortaderia i la mala gestió dels entorns on encara queden hàbitats òptims han condemnat la cesquera a la rarefacció o extinció arreu. 

Al delta del Llobregat trobem poblacions importants a indrets com La Pava (Gavà) o a la mateixa Olla del Rei. No obstant, la població de l'Olla del Rei va patir una pèrdua d'individus (i del banc de llavors) important arran de l'intent d'urbanització de l'ICFO l'any 2018. Amb aquesta acció tractarem de refoçar la població de cesquera a aquesta parcel•la, que ja ha recuperat terreny a certs espais de l'entorn. L'activitat es desenvoluparà amb la col•laboració de l'entitat ecologista DEPANA

No us ho perdeu!

Comparteix l'activitat!

bottom of page