salvem l'olla del rei

L'Olla del Rei és un espai natural situat al campus de la UPC, Castelldefels. Format per maresmes, llacunes, boscos de ribera, prats humits i herbassars, constitueix la millor conservada i més important zona humida de Castelldefels. Inclòs parcialment dins el Catàleg de Zones Humides de Catalunya, aquest territori esta inclòs alhora en la Important Bird Area del Delta del Llobregat (IBA), albergant espècies d'ocells nidificants protegides com el Martinet Menut (Ixobrychus minutus) o el Xot (Otus scops), o d'altres visitants ocasionals com el Falcó Peregrí (Falco peregrinus) o l'Astor (Accipiter gentilis). A més, interessants comunitats vegetals, reptils, amfibis, insectes o fongs acaben completant la complexa comunitat natural de l'espai natural. 

No obstant, Ajuntament, Generalitat i UPC han donat l'esquena a la conservació d'aquest tresor natural, condemnant la part que queda sense urbanitzar a la seva destrucció, eliminant espècies protegides i no revertint l'empitjorament de la qualitat de les seves aigües.

Per tot això, tot tractant d'evitar la destrucció i completa pèrdua del nostre patrimoni natural, un grup de veïnes de Castelldefels ens organitzem amb la plataforma "Salvem l'Olla del Rei", enfocant les accions de la mateixa a revertir la situació actual que pateix el nostre preuat espai natural.

 

L'OLLA DEL REI SEGUEIX EN PERILL

Les àrees amb més potencial biològic, amb hàbitats i espècies protegides per directives europees, estatals i catalanes, segueixen sota la categoria de terreny urbanitzable.

Les aigües de l'estany mostren una eutrofització elevadíssima, amb episodis molt recurrents de vessament d'aigües fecals i mortaldat de fauna.

Consulta els estudis sobre l'estat de l'aigua de l'estany i els valors naturals de l'Olla del Rei.

Llegeix les últimes entrades del blog de la plataforma i coneix les últimes notícies de l'Olla del Rei i els nostres posicionaments.

Salvem l'olla del rei

Campus UPC, Castelldefels. Baix Llobregat.

olladelrei@hotmail.com

  • Twitter Salvem l'Olla del Rei
  • Instagram Salvem l'Olla del Rei
  • Facebook Salvem l'Olla del Rei

© 2020 Plataforma Salvem l'Olla del Rei

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now