top of page

La policia limita l'accés al ple de Castelldefels a membres de la plataforma


El passat dijous va tenir lloc la primera concentració convocada per la Plataforma Salvem l'Olla del Rei. Ens vam trobar davant de l'ajuntament de Castelldefels per tal d'expressar el nostre desacord amb les polítiques de destrucció del medi ambient que s'han portat a terme mitjançant el permís d'obres en una zona amb legislació europea, estatal i catalana que protegeix les espècies i hàbitats que ara han sigut destruides per la maquinària pesant.

Es van succeïr diversos esdeveniments a destacar. En primer lloc, una companya membre de la plataforma va ser identificada. Tot i que vam demanar l'accès al ple, d'accés obert a tota la ciutadania, en un primer moment no ens van deixar accedir. Els cossos de seguretat ens van negar aquest dret en diverses ocasions, fet que va provocar algún moment de lleugera tensió.

No obstant, al pas d'uns minuts de negociació ens van permetre l'accés, tot i que a un nombre limitat de persones. Ens van informar de que la limitació era per qüestions d'aforament, però quan vam pujar vam poder ratificar que no s'assolia l'aforament màxim. Un cop adins, algunes de les persones que teniem permís per accedir-hi vam ser retingudes i, en concret, una companya no va poder accedir per portar una garrafa d'aigua de l'Olla del Rei, tot mostrant als nostres polítics la mala qualitat de les aigües de l'estany (un risc per la salut pública).

Tot i aquesta repressió, vam poder accedir al ple! Allà vam mostrar pancartes amb les espècies animals que s'estan destruint a aquest espai natural. Els polítics del nostre municipi van poder observar la biodiversitat que estem perdent. A més, cal mencionar que davant unes preguntes de l'oposició molt clares respecte l'extensió de l'obra (sobrepasa el terreny que li pertoca) i d'altres elements no desenvolupats correctament durant la construcció d'aquest edifici de l'ICFO, no es va donar cap resposta clara per part de l'equip de govern municipal.


bottom of page