top of page

Observacions herpetològiques a l'Olla del Rei


El passat 18 d'abril un company de la Societat Catalana d'Herpetologia va apropar-se unes hores a l'espai natural de l'Olla del Rei per tal de cercar fauna d'interès. Certes observacions mereixen la seva exposició!

En primer lloc destacar l'abundància d'espècies de rèptil per altra banda comunes com són la Sargantana Iberoprovençal (Podarcis liolepis) o el Dragó Comú (Tarentola mauritanica). No obstant, certes observacions de molt interès van tenir lloc a la zona humida de l'Olla del Rei. A part de l'observació de fins a 4 individus de Tortuga de Rierol (Mauremys leprosa) autòctona van ser observats fins a 5 Vidriols (Anguis fragilis) a l'espai natural! No teniem constància prèvia de la presència de l'espècie a l'Olla del Rei.

Vidriol (Anguis fragilis)

Tortuga de Rierol (Mauremys leprosa) autòctona

El Vidriol (Anguis fragilis) és una espècie de rèptil amb aparença de serp per la manca de potes al seu cos. No obsant, no és cap tipus de serp. Parlem realment d'un llargandaix àpode, un dels rèptils més curiosos de la nostra fauna, usualment lligat a espais amb cert grau d'humitat. Tot i no presentar membres externs els seus vestigis es troben en l'estructura òssia d'aquesta interessant espècie. A la península Ibèrica és present en la meitat nord. Els seus hàbits semisubterranis dificulten en gran mesura la seva observació.

Vidriol (Anguis fragilis)


bottom of page