top of page

Primera netejada popular de les deixalles i escombraries de l'Olla!


Davant l'absoluta inacció tant de l'Ajuntament de Castelldefels com dels diferents gestors responsables de l'espai natural de l'Olla del Rei; la plataforma per la salvaguarda d'aquest tresor natural vam convocar aquest diumenge una activitat de recollida de deixalles i escombraries. Ni l'Ajuntament ni la resta d'actors mai s'han preocupat d'eliminar aquestes deixalles alhora perilloses no només per la fauna, sinó pels que passejem i gaudim aquest espai natural.

L'importància natural de l'espai, tant pel que fa a la seva elevada riquesa faunística com a la seva interessant comunitat vegetal, així com els diferents hàbitats i legislacions que protegeixen certes espècies que hi viuen, contrasta amb l'acumulació de deixalles a l'entorn. Davant d'això, i desprès de criticar la inacció dels gestors de la zona, vam decidir passar a l'acció i gestionar com a veïnes i veïns de Castelldefels el nostre patrimoni natural. Un cop constatat que ni ajuntament ni d'altres estaven disposats a embrutar-se i destinar cap tipus d'esforç a una activitat tan senzilla i necessària com una recollida d'escombraries als boscos de ribera i prats humits de l'Olla; la ciutadania havia de passar a ser ella mateixa la gestora de l'espai. Aquest acte d'apoderament territorial és forçat davant la manca de preocupació mediambiental dels responsables de l'estat actual de l'Olla del Rei, però ha servit per adonar-nos del que podem aconseguir. Estem fartes de que les responsables no compleixin les seves obligacions mediambientals. Decidim doncs, com a gent que viu i gaudeix el patrimoni natural en qüestió, possar les nostres mans per preservar i gestionar la zona!

Amb una bona assistència i un magnífic treball en equip vam aconseguir encetar l'objectiu establert: recollir una part significativa de les deixalles acumulades a l'espai natural de l'Olla del Rei durant anys! Quan l'ajuntament diu que sempre s'ha preocupat d'aquest espai natural, menteix. Aquí van les proves:

Agraïr a totes les participants la seva assistència i destacar la gran obra que van fer pel manteniment d'aquest espai natural amb un interès clau pel municipi, l'única zona humida amb una dinàmica ecològica destacable de Castelldefels, un patrimoni natural que no volem perdre! El vostre esforç no serà en va.


bottom of page