top of page

Primera plantada popular a l'Olla del Rei


Seguint amb el calendari d'accions reivindicatives, gestió efectiva i millora ambiental real del territori el passat dissabte 19 de maig la plataforma Salvem l'Olla del Rei va convocar la ciutadania de Castelldefels a plantar un total de 30 Oms (Ulmus minor), 3 Pollancres (Populus nigra) i 8 Til·lers (Tilia platyphyllos) a l'espai natural de l'Olla del Rei. La justificació biològica d'aquesta plantada mereix especial atenció: degut a la regressió dels boscos de ribera del nostre territori aquests han reduït de forma usual la seva diversitat arbòria. Així, a l'Olla del Rei les espècies citades (totes autòctones i amb un paper important en la comunitat del bosc de ribera) són molt escasses o només resten alguns peus. Amb aquesta acció contribuïm a augmentar el reservori genètic d'aquestes espècies als boscos de ribera de l'Olla del Rei i, alhora, augmentem la població d'aquestes espècies arbòries de gran interès.

Cal destacar que la gran part d'arbres es van plantar a parcel·les (2.2 i 2.3) de bosc de ribera de gran interès biològic però urbanitzables, precisament per reivindicar la preservació de les mateixes. Cada cop ens vinculem més als boscos de ribera de l'Olla del Rei, boscos que ofereixen un llarg llistat de beneficis ecosistèmics tant directes (oci, augment biodiversitat animal, ...) com indirectes (millora qualitat de l'aire, reducció agents contaminants, protecció del sòl, ...) als veins i veïnes del municipi.

Seguim lluitant i portant a terme accions de gestió del territori per tal de preservar i millorar encara més la qualitat i els ecosistemes de l'espai natural de l'Olla del Rei! Salvarem l'Olla!


bottom of page