top of page

Nova mortaldat massiva de peixos a l'Olla del Rei


Des de la Plataforma Salvem l’Olla del Rei denunciem l’aparició de desenes de peixos morts apareguts flotant a l’estany de l’Olla del Rei avui 9 de juliol de 2019. Volem alertar un cop més l’atenció sobre el mal estat general de l’espai però en particular l’estat lamentable de l’aigua de l’estany.

Per això:

- Emplacem a les administracions de Medi Ambient de la Generalitat, UPC, ACA i Ajuntament de Castelldefels a obrir una investigació sobre la mortalitat detectada avui i depurar responsabilitats.

- Denunciem la contaminació amb un gran excés de cianobacteris de l’aigua de l’estany de l’Olla que implica possibles problemes de salut pública.

- Denunciem els abocament d’aigües fecals per part de l’estació de bombejament a la corredora mestre cada cop que hi ha episodis de pluja.

- Denunciem el perill que suposa l'actual estat de l'Olla del Rei per a la pròpia fauna que hi habita.

- Reclamem a les administracions responsables (Agencia Catalana de l’Aigua, Entitat metropolitana del Medi Ambient, DG Medi Ambient, Ajuntament de Castelldefels i UPC) un pla de viabilitat futura per solucionar-ho .

- Tornem a demanar amb màxima urgència taula amb totes institucions implicades per buscar solucions reals.

- Demanem a la Direcció General de Medi Ambient i a l’ACA que tinguin cura de l’espai Catalogat dins de Zones Humides de Catalunya.

Finalment podeu consultar l’estudi de Teresa Balanyà Martí del Departament d’Enginyeria Agroalimentaria i Biotecnologia Escola Superior d’Agricultura de Barcelona sobre l’estat de l’aigua de l’Olla: https://olladelrei.wixsite.com/olladelrei/documentacio


bottom of page