top of page

Gran manifestació: Ocupem l'Olla


El passat diumenge 21 de maig es va dur a terme la primera manifestació convocada per la plataforma, que tenia com a principals reivindicacions l'aturada immediata de les obres, el canvi de lloc del nou edifici de l'ICFO i el canvi del PGM de Castelldefels per tal de que no es pugui urbanitzar a la banda de Pi Tort. Després d'un mes sencer d'activitats al territori amb el #mesdelolla i fent molta feina de difusió de la manifestació, vam ser gairebé 200 persones les que ens vam mobilitzar al municipi per tal de demanar la preservació de l'única zona humida de Castelldefels.

Diverses agrupacions van secundar la manifestació i hi van participar activament, com van ser els Grillats del CBL (Castellers de la UPC), que va realitzar diversos pilars durant el recorregut; l'AE Gratacims, l'AE Boscaires, Arran Castelldefels i els Tabalers de Castelldefels, que ens van acompanyar amb la seva música durant la manifestació. Agraim a totes les entitats el seu suport i sensibilització amb la lluita.

La manifestació va fer un recorregut pels carrers centrals del municipi i es va adentrar a la zona del campus, passant per davant de l'actual edifici de l'ICFO i acabant adins de les obres; on es va realitzar una plantada simbòlica d'un arbre. Aquest acte reivindicatiu mostra un cop més la presa de control del territori per part de la pròpia població, evidenciant de que la gestió de l'espai ha d'estar al servei de la ciutadania.

La Plataforma Salvem l'Olla del Rei no donem per finalitzada la nostra tasca amb aquest éxit, sinó que som conscients de que queda molta feina per fer i que cal seguir sortint als carrers, preparant activitats i negociant amb les administracions per tal d'aconseguir els nostres objectius. És per això que us emplacem a seguir venint a les assemblees, a les activitats i a seguir animades per salvar l'Olla del Rei!


bottom of page